Hampton Court

This design represented so much more than modernizing an older home- this design was the story of their love.

The Clients for this project were young professionals at the beginning of their journey of creating a home for themselves. They wanted to live in a well-designed home that would lend itself to entertaining their friends, their lifestyle, and also be prepared for a growing family. When they bought the property near Hampton Court Palace, it was in a severely dilapidated state as it had been untouched since the ‘80s.  

We proposed a complete rearrangement of the floor plans and the whole house was refurbished and extended at the rear. This provided much needed additional space. The open plan kitchen and dining space have wall to wall glass sliding doors that provide a sense of extension of the internal space into the garden. It created not only a sense of openness but also brought in much needed daylight into the house. Exposed timber beams create a unique sense of place in the dining room with its framed view of the garden.

Project Team:

Structural Engineer: Sturman Associates
Party Wall Surveyor: Richard Newman Associates
Photographers: Chris Snook and Studio Neel

Ready to begin a new story?